...
Skip links

Brezplačni in preprosti programi za kreativno oblikovanje

Če si želite nekoliko več znanja s področja kreativnega oblikovanja, vam tokrat predstavljamo nekaj najboljših brezplačnih programov. Ta vam nudijo vse tiste funkcije, s katerimi se boste lahko lotili marsikaterega oblikovalskega projekta, za nameček pa so veliko bolj preprosta kot profesionalni programi.

Canva

Canva je odlična programska oprema za urejanje slik. Na voljo vam je urejevalnik fotografij, orodje za barvne palete, velika zbirka kombinacij različnih pisav in izdelovalec kolažev fotografij. V bistvu gre za celoten paket grafičnega oblikovanja in ne samo za urejevalnik fotografij. Ponuja vam preprostost, raznolikost uporabnih orodij in izjemna orodja za prve korake kreativnega oblikovanja.

Vecteezy

Vecteezy je brezplačni spletni urejevalnik, ki vam omogoča urejanje in prilagajanje obstoječih vektorjev v programu ali pa ustvarjanje popolnoma novih vektorskih modelov iz nič. Program je izjemno enostaven za uporabo in tudi zmogljiv, glede na to, da gre za brezplačno orodje.

Z mnogimi bližnjicami na tipkovnici in naprednimi transformacijami, ki so že vgrajene v nabor funkcij, boste deležni vsega, kar potrebujete za kreativno oblikovanje. Na koncu bodite pozorni na to, da v primeru, če želite svoje delo shraniti, ustvarite svoj račun.

Pixlr

Program Pixlr se je v zadnjem obdobju precej posodobil in je postal še bolj zmogljiv urejevalnik fotografij. Na voljo vam je za operacijske sisteme iOS in Android kot tudi v brskalniški obliki v treh različicah:

  • Če želite hitro in enostavno orodje za urejanje fotografij, izberite Pixlr X, ki je zasnovan za urejanje z enim klikom in številnimi umetniškimi učinki.
  • Pixlr E ponuja nabor podrobnejših orodij, ki spominjajo na urejanje v Photoshopu.
  • Če pa želite s fotografije odstraniti samo ozadje, izberite Pixlr BG, orodje z umetno inteligenco.

Vsa ta orodja so brezplačna, če si želite naprednejša orodja, imate tudi možnost naročnine.

Infogram

Infogram je odlično brezplačno oblikovalsko orodje, ki ponuja dostop do različnih grafov, grafikonov in zemljevidov ter možnost nalaganja slik in videoposnetkov, s katerimi lahko ustvarite atraktivne infografike.

Infografike temeljijo na podatkih v preglednici, ki spominja na Excel. Lahko jo enostavno urejate in vse spremembe so takoj vidne na vaši infografiki. Šele ko ste z njo zadovoljni, jo nato objavite na spletnem mestu Infogram.

Klex

Klex je naslednji brezplačni program, ki je enostaven za učenje in je dostopen za vsakogar, ki želi zgolj z nekaj kliki ustvariti atraktivno in impresivno grafiko. Čeprav orodje ni namenjeno profesionalcem, pa je popolno za vse tiste, ki si želite ustvarjati nepozabne oblikovalske projekte.

Google Fonts

Google Fonts je obsežen katalog brezplačnih in oblikovalskih spletnih pisav, ki je predstavljen v enem imeniku. Uporabniki lahko raziščejo in preizkusijo pisave v več kot 135 jezikih in si ustvarjajo lastne zbirke pisav po meri.

WordPress

Danes je veliko oblikovalcev, ki nima svoje spletne strani ali lastnega bloga. WordPress je odličen in najbolj priljubljen način, da predstavite svoje fantastično delo, postanete prepoznavni, zaslužite nekaj dodatnega denarja in si pridobite nove stranke. Pri sami postavitvi ali prenovi spletne strani se lahko obrnete tudi na nas, ki vam nudimo podporo že od samega začetka.

ŽELIM IZDELAVO SPLETNE STRANI

Ker so lahko prvi koraki pri kreativnem oblikovanju nekoliko težji, je pomembno, da izberete preprosto programsko orodje. Zgoraj omenjeni brezplačni programi to zagotovo so. Pri zahtevnejših projektih pa vam z veseljem priskoči na pomoč naša ekipa Acente.

Brezplačen posvet