Skip links

Vsebina je ključ do uspeha prepoznavnosti vaše spletne strani!

Vsebina nam pomaga, da obdržimo stranke in da se v brskalnikih uvrščamo višje. Če želite na takšen način izboljšati svojo spletno stran, sledite spodnjim navodilom.

1. Pišite originalne vsebine

Brskalniki obožujejo originalne vsebine, ki vam bodo omogočile večjo prepoznavnost. Po drugi strani pa Google kaznuje spletne strani, ki imajo prekopirano vsebino. Dobra vsebina naredi spletno stran še boljšo in poveča njen “rank”, kar posledično vpliva na posel.

Vsebina je ključ do uspeha

2. Fokusirajte se na kreiranje prodornih naslovov

Študije so pokazale da okoli 80% vseh obiskovalcev spletnih strani prebere samo naslove, le 20 %  pa se jih odloči prebrati vsebino v celoti.

3. Dodajte kvalitetne slike in video vsebine

Ljudje smo si različni. Nekateri so vizualni (vidni), drugi avditivni (slušni), tretji kinestetični (gibalni) tipi. Zato je zelo pomembno, da imamo na spletni strani vsebine, ki so primerne za vse od naštetih tipov. Pri vsakem tekstu dodajte sliko. Nihče ne mara suhoparnega teksta, ne pozabite, da nimate namena spisati knjige. Če nimate lastnih slik, jih lahko poiščete na naslednjih spletnih straneh (klik).

5. Uporabljajte pravilno slovnico in pravopis

Google bo kaznoval strani, ki bodo imele veliko jezikovnih napak in “škratkov”. Tudi če vam uspe uiti Googlu, vam zagotovo ne bo uspelo uiti bralcem. Stranem, ki imajo veliko pravopisnih napak, se ljudje avtomatsko izogibajo, saj jim ne zaupajo.

6. Readability-Score (ocena berljivosti)

Uporaba orodja, kot je Readibility-Score vam pomaga ugotoviti, ali je vaša vsebina primerna in prijazna do bralcev ter njihovih zahtev. To orodje je posebej primerno za tiste, ki pišejo v angleškem jeziku, a angleščina ni njihov materni jezik.

7. Pred objavo članka se vprašajte naslednja vprašanja:

  • Ali vsebina rešuje nek problem?
  • Ali vsebina odgovori na vprašanje?
  • Ali zagotavlja enoten, strokoven vpogled?

 

Če boste sledili zgornjim navodilom bo vaša spletna stran uvrščena višje v brskalnikih in pri bralcih požela več zanimanja. Če pa še nimate lastne spletne strani, kamor bi dodajali vsebine, vam pri tem lahko pomagamo. Kontaktirajte nas na e-naslov: info@acenta.si  ali na tel. št.: 041 669 785