...
Skip links

V pičli sekundi do potencialne stranke z učinkovito prenovo ali izdelavo spletne strani

V današnjem svetu se pričakuje, da ima vsako podjetje izdelano svojo spletno stran, pa naj gre to za malo ali pa veliko » branžo«. In verjetno se kot podjetnik strinjate z nami?

Sedaj se vam je že zagotovo porajalo vprašanje kako ali na kakšen način. A stvar je povsem preprosta.

Poglejte…

Vsaka vaša bodoča stranka ali kupec pričakuje, da bo ob kliku na spletno stran vašega podjetja našel tisto kar išče.

Ampak…

Ste se kdaj vprašali ali je vaša izdelana spletna stran še vedno dovolj zanimiva ali aktualna, da pritegne vašega obiskovalca na strani? Pa ne le do njenega obiska, temveč tudi do pričakovane konverzije.

Zato smo se odločili, da vam pri vsem tem malo pomagamo in olajšamo delo. V naslednjih nekaj vrsticah vam bomo na preprost način podali 5 glavnih razlogov, zakaj se odločiti za obnovo ali pa celo izdelavo nove spletne strani.

Ste za?

A še pred tem, predvidevamo, da ste že slišali za pregovor » Za vsakim dobrim konjem se praši.« Pomislite na svojo konkurenčno podjetje. Njihovo spletno stran ste zagotovo že večkrat pregledali, pa ne le zato, da preverite njihovo aktualno ponudbo ali storitve, temveč tudi, čeprav si mogoče ta trenutek niti ne priznate ali celo zavedate, ker vas njihova spletna stran tudi zelo pritegne. Naj se zgodba končno obrne in postanite sami tisti konj, po katerem se praši še daleč naokoli.

Vredno pa si je zapomniti tudi to, da je v zadnjem letu preko interneta aktivnih že več kot 4,33 milijarde ljudi, od tega se jih, glede na raziskavo, 88% ne bo več vrnilo na spletno mesto nad katerim so bili nezadovoljni (Vir. Študija primera Gomez).

Vam je dalo misliti, kajne?

Zato se vrnimo nazaj h poglavitnim razlogom, da je prišel vaš čas za prenovo ali izdelavo spletne strani.

POČASNA HITROST SPLETNEGA MESTA
Če se sami postavite v vlogo potrošnika na spletnem mestu, kjer iščete nekaj kar potrebujete, spletna stran pa se ne naloži v 3 sekundah. Kakšen bi bil vaš odziv? In ja, 3 sekunde se slišijo malo, a za spletno stran veliko, lahko rečemo – PREVEČ!

47% strank pričakuje, da se bo spletna stran naložila v manj kot 2 sekundah, medtem, ko bodo v 3 sekundah stran že zapustili.

Rešitev je preoblikovanje ali posodobitev spletnega mesta, ki odpravi težave, katere zavirajo hitrost. Hkrati pa se poveča tudi učinkovitost.

NEPRIVLAČNO OBLIKOVANA SPLETNA STRAN
Še posebno, če je pri oblikovanju vaše spletne strani v zadnjih nekaj letih sodelovalo več različnih spletnih razvijalcev lahko pride do neskladja, ki se lahko opazi v pisavi, barvi, slikah, logotipu, navigaciji, pozivih k akciji. Vse to pripelje do zmedenega spletnega mesta.

V tem primeru vam svetujemo, da pričnete s povsem novo izdelavo spletne strani, oziroma novo zasnovo spletnega mesta.

Vsak se namreč rad vrne na lepo oblikovano in organizirano spletno stran, vaše podjetje pa tako deluje tudi profesionalno.

NEPRIJAZNO DO MOBILNIH NAPRAV
Že leta 2016 je mobilno iskanje prehitelo računalniško ” surfanje” po internetu. To pa pomeni, da bi morala biti vaša spletna stran prilagojena tako za mobilne naprave, kot tudi za računalnik.

Rešite lahko tako, da vsebino enostavno prilagodite različnim velikostim zaslona.

NIZKA STOPNJA KONVERZIJE
Tudi, če se vaše spletno mesto uvršča visoko in vam prinaša goro potencialnih strank, še ne pomeni, da so to stranke, ki prinašajo konverzijo.

Višja stopnja obiskov spletne strani, a manj konverzij vaših obiskovalcev kaže, da spletno mesto ne prinaša koristi vašim strankam, in posledično – tudi vašemu podjetju.

Prenova spletnega mesta, ki upošteva cilje ali potrebe potencialnih strank bo zagotovo prinesla rešitev vašemu podjetju.

SLABA NAVIGACIJA
Glede na tempo, ki ga živimo smo na žalost vsi postali nekoliko neučakani in skoraj pričakujemo, da nam je vse » postreženo na pladnju«, tudi naše brskanje po informacijah, ki jih iščemo na določeni spletni strani. Pričakujemo, da bo naše iskanje hitro in brez zmede.

Da bo navigacija na vaši spletni strani trdna, dobro razmislite, katera vsebina je za vas in vaše spletno mesto najpomembnejša.

Tako, predstavili smo vam 5 glavnih razlogov, zakaj se odločiti za prenovo ali celo izdelavo nove spletne strani.

Da pa vam še nekoliko olajšamo delo, vam pri nas nudimo celovito spletno analizo in načrt spletne strani.

Ne pozabite, prvi vtis vaše potencialne stranke, na vašem spletnem mestu je najpomembnejši…

PRIJAVITE SE NA SPLETNO ANALIZO