Skip links

Social proof – sprožilec nakupne odločitve

Večina potrošnikov se pred nakupom pozanima o oceni ali komentarjih o izdelku, ki ga nameravajo kupiti. To pomeni, da si želijo social proof oziroma družbeni dokaz od svojih vrstnikov, prijateljev in ostalih uporabnikov, da je izdelek zaupanja vreden.

Pri tem ne gre za nek nov koncept, saj se različna pričevanja v marketingu uporabljajo že desetletja. Res pa je, da je pojav interneta in z njim povezanih socialnih omrežij, kot sta Facebook ali Instagram, omogočil lažji dostop do social proof, zaradi česar so postali še učinkovitejši.

Ker na potrošnike močno vplivajo dejanja in priporočila drugih, je druženi dokaz izjemnega pomena za prodajalce. Ti se lahko na spletni strani pojavljajo v obliki ocen strank, plačljivih priporočil influencerjev, različnih izjav in še mnogo drugega.

Social proof

Zakaj je social proof tako pomemben?

Tudi, če imate najboljši izdelek na svetu, pa nihče ne ve zanj, ga boste težko prodali. Zato je social proof izjemno pomemben za vsakega prodajalca, še posebej, če prodajte izdelke, ki so na voljo le na spletu.

Odličen primer družbenega dokaza je spletna ocena. Gre za mnenje določenega slavnega influencerja, ki lahko s svojim vplivom popolnoma neznan izdelek spremeni v prodajno uspešnico. Zgolj ena objava slavne osebe na Instagramu lahko popolnoma obrne vašo prodajo v pozitivno smer.

Glede na dosedanje raziskave v povprečju 77 % potrošnikov pred spletnim nakupom pregleda objavljene ocene in menja drugih kupcev. Ti pomembno vplivajo v odločitev za njihov nakup, pri čemer se ta vpliv razlikuje tudi glede na izdelek.

Ko gre za prodajo lepotnih izdelkov, na odločitev o nakupu v največji meri vpliva mnenje strank in prijateljev. Oba primera social proof sta bistveno presegla vpliv televizijskih oglasov in oglasov na družbenih medijih.

Podobno velja v primeru modnih nakupov, pri katerih so prav tako najpomembnejši dejavnik verodostojne ocene strank in uporabniško ustvarjena vsebina (UGC – user-generated content), ki je pogosto zadetek v polno.

Za privabljanje svojih kupcev in povečanje prodaje tako lahko uporabite različne elemente, kot so na primer fotografije in video posnetki strank, Instagram zgodbe ali pa posebna skupnost zvestih strank.

V nadaljevanju je nekaj najpomembnejših elementov, o katerih morate resno razmisliti in jih vključiti na vašo spletno stran.

Potencialni kupci

Ocene strank

Če se morate odločiti in začeti zgolj z enim programom, so to zagotovo ocene strank. Dejstvo je, da pred svojim nakupom kar 87 % kupcev opravi spletno raziskavo, 61 % pa jih prebere ocene izdelkov.

Ko vaši potencialni kupci vidijo pozitivne ocene in fotografije zadovoljnih strank, postanejo bistveno bolj samozavestnejši pri odločitvi za svoj nakup.

Fotografije strank

Kar 77 % potrošnikov verjame, da fotografije strank veliko bolj vplivajo na njihovo odločitev o nakupu kot pa na primer profesionalne fotografije blagovnih znamk. Dejstvo je, da so kupci najbolj verodostojna predstavitev blagovne znamke, zato na spletno mesto vključite njihove fotografije.

Za kar najboljši uspeh morate vključitev fotografij opraviti strateško. Pazite, da se bodo te pojavile na najbolj kritičnih mestih spletnega mesta, prav tako pa ne smejo pretirano izstopati iz že obstoječe oblikovne sheme blagovne znamke. Pri tem vam lahko pomagamo tudi strokovnjaki pri Acenti, s čimer bodo imele vaše fotografije še večji učinek.

Prilagodljive postavitve

Vsaka stran na vašem spletnem mestu ima svoj namen, in fotografije strank učinkovitost strani še povečajo. Zato poskrbite, da je njihova umestitev odličen način za navdih vaših kupcev in tako spodbudijo njihov klik na CTA gumb.

Pri tem lahko izbirate med različnimi možnimi postavitvami fotografij, kot je na primer postavitev v obliki mreže, fotografski kolaž ali pa postavitev vrtiljak. Ne pozabite na smiselno izbiro velikosti slik, ki bo privlačna in funkcionalna za oči, kar bo bistveno prispevalo k odločitvi kupca za klik na CTA gumb.

Bodite pripovedovalec zgodb

Brez dvoma je Instagram ključni element, ki ga je potrebno upoštevati pri kakršnikoli strategiji socialnega dokaza. Uporabnikom omogoča ustvarjanje zgodb in vrhuncev o svojem življenju ter o izdelkih, ki jih kupujejo in jih imajo radi.

Na Instagramu tako lahko podjetja predstavljajo zgodbe in fotografije, vključno z ocenami strank. Možnosti je neskončno, bistveno je le, da ste čim bolj kreativni. Danes kar 300 milijonov uporabnikov Instagrama komunicira s pomočjo zgodb, zato je to eden od najbolj naraščajočih kanalov uporabniško ustvarjene vsebine.

Zgradite skupnost zvestih strank

Mnoga podjetja svoje kupce izkoristijo, da misli delijo s svojo skupnostjo. S kombinacijo različnih socialnih dokazov pa je to temelj za ustvarjanje skupnosti blagovne znamke, v kateri so najbolj zvesti in zavzeti kupci. V ta namen je priporočljivo ustvariti prostor, kjer so na voljo povratne informacije, občutek pripadnosti pa lahko spodbudite tudi z oblikovanjem foruma

V današnji dobi interneta in družbenih omrežij je social proof ključno orodje za oglaševanje blagovne znamke. Toda, če k temu ne pristopite dovolj resno in zavzeto, lahko vse skupaj hitro postane zgolj neizkoriščena priložnost. Dovolite, da vam pomagamo tudi mi in skupaj naredimo strategijo nastopa na spletu vaši blagovni znamki.

IZKORISTITE PRILOŽNOST NA SPLETU

Brezplačen posvet