...
Skip links

Pogosta vprašanja glede spletne strani

Še vedno nimate spletne strani za svoje podjetje? Se vam poraja kup vprašanj, pa ne veste na koga se obrniti? Brez skrbi! Pripravili smo vam nekaj najpogostejših vprašanj in odgovorov, ki vam  bodo zagotovo pomagali.

Pogosta vprašanja glede spletne strani

“Že nekaj časa imam svoje podjetje, spletne strani pa še vedno nimam. Premišljujem ali jo sploh potrebujem? Ne želim si nakopati preveč stroškov, brez kakršnegakoli učinka.”

Razlogov, zakaj je pametno, da si ustvarite spletno stran je precej. Naj izpostavimo nekaj ključnih:

  • Vaše podjetje je s pomočjo spletne strani za stranke na razpolago 24 ur na dan.
  • Podjetju povečate verodostojnost.
  • Spletna stran vam ponuja odličen prostor za oglaševanje.
  • S spletno stranjo lahko dosežete več ljudi in pridobite več strank, kot brez nje.
  • Obiskovalcem lahko omogočite novice in nasvete iz tvojega področja.

Več o pomembnosti spletne strani za vaše podjetje, si lahko preberete tukaj.

“Moje računalniško znanje je precej suhoparno. Kaj potrebujem za izdelavo spletne strani?”

Za izdelavo lastne spletne strani potrebujete osnovno računalniško znanje. Poleg tega pa je priporočljivo, da si pred samo izdelavo izdelate načrt:

  • Kaj želite s spletno stranjo doseči?
  • Katere vsebine boste objavljali, da bodo čimbolj opisale vaše podjetje in dejavnost?
  • Priprava slikovnega in video materiala.
  • Določitev ciljne publike, ipd.

Če se vam kjerkoli zatakne, smo vam na voljo za vprašanja in pomoč.

“Ali je spletna stran lahko v več jezikih?”

Seveda. Sami se odločite, v koliko jezikih bo vaša spletna stran. Različni ponudniki, različno zaračunavajo dodatne jezike. Pri nas, je od paketa odvisno, koliko jezikov lahko vključite v spletno stran.

“Moram doplačati, da je spletna stran prilagojena za mobilne naprave?”

Glede na to, da je uporaba mobilnih telefonov vse večja, ni smiselno izgubljati besed zakaj je pomembno, da je vaša spletna stran prilagojena mobilnim napravam. Več o tem, si lahko preberete tukaj. Vsi paketi spletnih strani, poleg drugih ugodnosti vključujejo prilagoditev za mobilne spletne strani. Ena skrb manj torej!

“Zanima me, če moram za urejanje spletne strani nekoga zaposliti? Ali lahko sam/a urejam spletno stran?”

Običajno lahko spletno stran urejate sami je pa to odvisno od pogojev izvajalca, ki je spletno stran izdelal.  Spletni urejevalnik je izredno enostaven za uporabo in urejanje. Za urejanje ne potrebujete posebnega računalniškega znanja in vam zato ni potrebno zaposlovati novih ljudi.

“Kako bom vedel/a če je moja spletna stran uspešna?”

S tem vprašanjem se sreča vsak podjetnik, pri izdelavi spletne strani. V spletno stran vložite denar, čas in trud. Kako boste torej vedeli ali spletna stran opravlja svoje delo? Vsekakor to ne bo vidno čez noč. V prvi fazi se potrudite in ustvarite kvalitetno spletno stran (dizajn, vsebina, točne informacije,…) in poskrbite za optimizacijo. Poskrbite tudi, da  vas bodo stranke našle. Kaj kmalu boste  lahko opazili  večje zanimanje, klice in nakupe artiklov oziroma storitev.

“Kaj pomeni, da se neka spletna stran optimizira?”

Optimizacija spletne strani je postopek (tako tehnične kot vsebinske) izboljšave vaše spletne strani, na način da v večji meri ustreza brskalniku (Google, Bing,…).  S pomočjo optimizacije dejansko oglašujete svoje podjetje, saj vam omogoča večji obisk na spletni strani in večjo prepoznavnost podjetja. Če se odločite za izdelavo spletne strani pri nas, vam za optimizacijo ne bo potrebno skrbeti, saj vsi paketi vsebujejo brezplačno optimizacijo za brskalnike!

“Zakaj so v iskalniku (google, najdi.si,…) nekatere spletne strani uvrščene višje kot druge?

Za razvrščanje spletnih strani v iskalniku obstaja več kriterijev. Eden izmed pomembnejših je zagotovo optimizacija spletne strani. Optimizacija namreč omogoča, da brskalnik vidi spletno stran kot pomembno in vredno ogleda, s strani iskalcev. To pomeni, da mora spletna stran vsebovati veliko ključnih besed, sama vsebina na spletni strani mora biti optimizirana, spletna stran pa mora biti tudi tehnično izpopolnjena. Tako imenovani spletni pajki se “sprehajajo” po spletu in zbirajo informacije o posameznih spletnih straneh. Te informacije so kasneje zaslužne za pozicijo spletne strani v brskalniku.

Imate še kakšno vprašanje?

Kontaktirajte nas preko e-naslova: info@acenta.si  ali po telefonu: 041 669 785