...
Skip links

Naša zgodba

Naša zgodba

Zgodba marketinške agencije Acenta se je začela povsem po naključju. Ob koncu prejšnjega tisočletja je Matjaž, idejni vodja agencije, skupaj s starši oddajal apartmaje na Bledu. Pri tem so sodelovali s številnimi lokalnimi turističnimi agencijami. V času sezone je bila zasedenost apartmajev dobra, izven sezone pa so apartmaji praktično samevali.

Nekoč je do Matjaža pristopil sosed, ki mu je ponudil izdelavo spletne strani, saj je to potreboval za zaključni izpit tečaja računalništva. Matjaž je ponudbo sprejel. Priskrbel mu je ves potreben material in čez nekaj tednov je bil ponosen lastnik nove spletne strani.

Sledilo je precejšnje presenečenje – spletna stran je namreč prinašala vedno več rezervacij, ki so napolnile celotno sezono, pa tudi termine izven sezone. Že naslednje leto je Matjaž prekinil sodelovanje z agencijami, vložil denar v prenovo in nadgradnjo apartmajev ter se podal v svet spletnega turizma. Zgradil je uspešen posel, ki ga je po smrti njegovih staršev prevzela njegova žena in ga uspešno vodi še danes.

Matjaža je potencial spleta navdušil do te mere, da se je odločil, da pusti takratno službo in se poda na samostojno podjetniško pot, na kateri bo na podoben način pomagal tudi drugim podjetnikom. Od začetka njegove podjetniške poti pa se je situacija na spletu precej spremenila.

Naša zgodba - Acenta

Danes še zdaleč ni dovolj, da ima podjetje le svojo spletno stran, temveč za uspeh potrebuje dobro strategijo, dosegljive cilje, plan komunikacije, prisotnost na več kanalih in še marsikaj. Matjaž to dobro ve, zaradi česar je v svoji ekipi združil strokovnjake iz različnih področji, ki stranke poslušajo in
izobražujejo, jim nudijo svetovanje, nadzirajo izvedbo ter nudijo podporo tudi po zaključku projekta.

Do danes je Acenti zaupalo že več tisoč podjetnikov iz Slovenije in tujine, ki so potrebovali pomoč pri gradnji svoje spletne prisotnosti. V ponos nam je, da nas naše stranke vidijo kot svoje partnerje, ki so jim pomagali doseči uspeh na spletu.

232
USPEŠNIH PROJEKTOV
3628
ZADOVOLJNIH STRANK
182
POZITIVNIH ODZIVOV
857
SKODELIC KAVE
Matjaž Kristan
Ustanovitelj podjetja

Matjaž Kristan je idejni vodja, direktor in ustanovitelj podjetja Acenta, vodilnega slovenskega ponudnika spletnega marketinga. Z marketingom se ukvarja že od leta 1988. Za njegovo poklicno pot so krive knjige – pa ne samo zato, ker jih prebiral in študiral. Z njimi je ustvaril poseben odnos, kot vrhunski strokovnjak se jim je dobrikal z ustvarjanjem in vodenjem tržnih strategij. K svoji novi ljubezni – spletni marketing- je prišel skorajda gol in bos. Brez vsega. Kreativnost, vera v novo ljubezen in strast do novih izzivov sta ga pripeljala do inovativnega, profesionalnega in uspešnega podjetnika. Matjaž je bil govornik na različnih dogodkih, med drugimi na mednarodni konferenci EDEN in Encuentros, slovenskem turističnem forumu, fakulteti za turizem. Matjaž je avtor člankov s področja nastopa v digitalnih medijih, svoje ideje in zamisli pa izraža na različnih delavnicah in mastermaindu.

Uspešne rezultate v podjetju dosegajo s tržnim komuniciranjem preko lastne mreže komercialistov, za katere so prejeli tudi nagrado Zlati sejalec.

Pomagal je že več kot 3000 podjetjem v Sloveniji, ki sedaj spremljajo rast prodaje in optimizirajo poslovne procese.

Je hiperaktiven, svoje baterije polni na free ride smučanju in freeride kolesarjenju, na jadranju pa si resetira možgane.

Naše vrednote

Naše prednosti

IZKUŠNJE

Dolgoletne izkušnje na področju marketinga.

POSLUŠAMO

Poslušamo vaše želje in temu primerno ustvarjamo rešitve.

HITROST

Neverjeten odzivni čas.

PRILAGOJENO NAROČNIKU

Poskrbimo, da vsak element temelji na vaših ciljih.

PODPORA

Pomoč na vsakem koraku vaše poti.

ŠE VEČ

Ponujamo tudi druge storitve za popolno preobrazbo poslovanja.