Skip links

Ali je oglaševanje na Googlu vredno vašega denarja?

Postavitvi spletne strani ste namenili veliko denarja, časa ter truda in končno imate prostor, kjer bodo ljudje lahko izvedeli več o vašem podjetju. A to seveda ni dovolj. Na spletu obstaja na milijone potencialnih strank, ki iščejo tisto, kar ponujate, in če ne vedo za vašo spletno stran, je to lahko velik problem.

Zakaj je oglaševanje na Googlu tako pomembno?

Oglaševanje na Googlu ali Google Ads je Googlova platforma za plačilo na klik. Ta vam omogoča, da svoje oglase postavite na stran z rezultati iskanja za določeno ključno besedo tako, da zanje plačate. Oglasi s plačilom na klik (PPC) se prikažejo na začetku katerega koli Googlova rezultata iskanja in zanj plačate samo, če ljudje kliknejo na vaše oglase.

Google Ads je sicer zelo učinkovit način za ustvarjanje prometa, a to niso edini rezultati, ki se prikažejo v rezultatih iskanja. Tik pod njimi so organski rezultati iskanja, ki se na tem mestu prikažejo z optimizacijo iskalnikov ali SEO. Ti vam pomagajo izboljšati prepoznavnost, vendar jih ni priporočljivo zamenjati z oglaševanjem na klik, saj ima tovrstno oglaševanje kar nekaj prednosti.

Natančno ciljanje potencialnih strank

Največja prednost oglaševanja na Googlu je v tem, da lahko z njimi dosežete ljudi ravno v trenutku, ko so pripravljeni na interakcijo. V primeru, ko nekdo išče nov domofon, se mu v rezultatih iskanja pod ključno besedo domofoni najprej pojavijo plačljivi oglasi s povezavo na spletne strani z domofoni.

Google oglas

Osredotočanje na lokalne trge ali tržne niše

Oglaševanje na Googlu je odlična rešitev za vsa lokalna podjetja, ki so prisotna na spletu. Po nekaterih podatkih kar 72 % potrošnikov opravi nakupe v trgovinah, ki do oddaljene približno 5 km od njihove lokacije. Zato je lokalno oglaševanje preko Google Ads zelo učinkovit način za doseganje potencialnih strank v bližini vašega podjetja, z uporabo geografskega obsega z omejitvijo ključne besede pa se izognete tudi konkurenci na širšem trgu.

Zelo podobna pa je situacija tudi v primeru, ko iščete različne kanale in tržne niše, s katerimi bi dosegli svoje potencialne stranke. Ker je oglaševanje na Googlu zelo specifično za ključne besede, lahko z zelo natančnimi ključnimi besedami ciljate na prave ljudi, hkrati pa s tem znižate stroške svojega oglaševanja. Pri tem vam lahko pomagamo tudi pri Acenti. Z nami bo vaše oglaševanje na Googlu zagotovo učinkovitejše.

ŽELIM POMOČ PRI OGLAŠEVANJU NA GOOGLU

Z oglaševanjem na Googlu ne zapravite nič več kot je to potrebno

Oglaševanje na Googlu vam omogoča, da nastavite ključne parametre za svoje oglaševanje in vam na ta način omogoča nadzor nad vašo porabo. Ker deluje po ceni na klik, boste plačali le takrat, ko nekdo klikne na vaš oglas in nič več.

Ob tem lahko določite svoj dnevni proračun, ki ste ga pripravljeni odšteti za oglaševanje. Ta Googlu sporoča, da v celem mesecu ne želite zapraviti nič več kot povprečni proračun pomnožen s številom dni v mesecu. Nekateri dnevi bodo imeli sicer večje stroške, drugi pa manjše, a mesečnega proračuna ne boste nikoli presegli.

Rezultati oglaševanja na Googlu so takoj vidni

Ena od največjih prednosti Google Ads je v tem, da so rezultati skoraj takoj vidni. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete ključne besede, izberete dnevni proračun, ustvarite oglase in že ste pripravljeni za svojo oglaševalsko kampanjo.

Za razliko od SEO optimizacije, pri kateri traja zelo dolgo predno začne delovati, pa oglaševanje na Googlu začne delovati še na isti dan, ko ste oglas aktivirali v Google Ads. Zato je to eden od najpreprostejših načinov za začetek prodaje.

Sledljivost rezultatov

Oglaševanje na Googlu vam s pomočjo različnih orodij omogoča, da vidite, kako uspešne so vaše oglaševalske akcije in če potrebujejo kakšno spremembo. Tovrstna statistika zajema povprečno ceno na klik, položaj oglasa, stopnjo konverzije in še marsikaj drugega. Zaradi tega je Google Ads izjemno priljubljena strategija trženja, saj omogoča natančno sledenje donosnosti naložbe (ROI).

Kje lahko nastane problem pri oglaševanju na Googlu?

Seveda pa je potrebno vzeti v zakup, da oglaševanje na Googlu nikakor ni enostavno. Če ste v tem novinec, je že navigacija po orodju lahko zelo zapletena, če pa k temu dodamo še ugotavljanje pravih ključnih besed, vložen čas, spremljanje uspešnosti oglasa, pa se celotna situacija še dodatno zaplete. Če ne boste natančno upravljali z oglaševalsko akcijo, lahko zapravite veliko denarja.

Čeprav obstajajo določene slabosti, lahko najdete mnoge načine, da med njimi uspešno krmarite. Zato lahko rečemo, da nam oglaševanje na Googlu ponuja ogromno prednosti, če je premišljeno izpeljano. Predvsem se to splača za vsa majhna podjetja, ki lahko na ta način povečajo prodajo in prihranijo veliko denarja, s tem pa ostanejo konkurenčna vsem večjim podjetjem na trgu.

ŽELIM POMOČ PRI OGLAŠEVANJU NA GOOGLU

Brezplačen posvet