Skip links

8 nasvetov za uspešnost vaše spletne strani

Prvi vtis

Znano je, da spletne strani pogosto zapustimo že po 10 – 20 sekundah. Zato je izrednega pomena, da v prvih 10 sekundah obiskovalce navdušite in jim vzbudite zaupanje. Če ne uspete, je na spletu ogromno strani, podobnih vaši, zato se obiskovalci na vašo stran ne bodo več vračali.

 

8 nasvetov za uspešnost vaše spletne strani

Ustvarite lep dizajn s čudovitimi slikami

Svet na spletu je podoben resničnemu življenju. Prepričani smo, da ne bi nikoli vstopili v senčno restavracijo, ki ima razbita okna in staro pohištvo. Zakaj bi torej stranke »jedle« na vaši spletni strani, če jim ne ponudite ničesar v zameno? Če potrebujete čudovite fotografije, preberite članek »Kje lahko najdem fotografije za mojo spletno stran«.

Učlovečite svojo spletno stran

Ljudje ne zaupajo spletnim stranem – zaupajo ljudem/znamki, ki stoji za spletno stranjo. Da pridobite zaupanje, lahko na spletno stran naložite lastne fotografije ali fotografije svoje ekipe. Tako bodo stranke videle, da je za vašo spletno stranjo resnična oseba in ne robot.

Hitrost vaše strani je ključnega pomena

Zgrajeno zaupanje lahko uniči počasno nalaganje vaše spletne strani. Okoli 50 % strank pričakuje, da se obiskana spletna stran naloži v manj kot dveh sekundah. Problem z nalaganjem se skriva v slikah, ne v tekstu. Slike na prvi strani morajo biti lepe in reprezentativne, vendar ne prevelike (priporočljivo je do 500 KB ali še manjše).

Bodite dosegljivi

Naj bo jasno, da mora vsaka stranka dobiti vašo pomoč, ko jo potrebuje. Omogočite dostop do svojih kontaktnih podatkov na način, da bodo lahko vsi obiskovalci prišli v stik z vami. Premislite tudi o prikazu naslova podjetja na zemljevidu.

Poskrbite, da bo vaša spletna stran v koraku s časom. Bodite pozorni na to, da so informacije na vaši spletni strani (kontaktni podatki, informacije o izdelku in dostavi, itd.) posodobljene. Vzemite si čas in preverite opise izdelkov ter se tako prepričajte, da ni zastarelih podatkov, ki bi lahko zavajali potencialne stranke.

Pokažite strankam, da ste aktivni na spletu. Zelo pomembno je, da strankam pokažete, da se za njih zanimate. Nihče ne mara čakanja, tudi vaše stranke ne. Poskusite zagotoviti odgovore v najkrajšem možnem času in ne pozabite biti vedno dosegljivi na telefonski številki, ki je zapisana na vaši spletni strani.

Naj bo iskanje po vaši spletni strani enostavno

En izmed načinov, kako zagotoviti, da je vaša spletna stran vredna zaupanja je, da predstavlja vir informacij, kamor se stranke lahko obrnejo po pomoč in ne služi le prodaji. Enostavna funkcija iskanja bo strankam pokazala, da se trudite, da bi bila vaša spletna stran uporabna.

 

Za dodatne informacije nas kontaktirajte na naš e-mail naslov: info@acenta.si